• Agnes Persson

Visheten själv, Esperanza Spalding. Hon tycks absorbera konst av alla dess slag, likt en tvättsvamp tar upp vatten. Obehindrat. För att sedan, på det allra ödmjukaste av vis, kasta ut all sin lärdom till den som är mottaglig nog att lyssna.


"Ritual without spirit, is like sharing a meal without food."
"...which is part of the challange of being vessels of spirit. Truthtellers, artists, communicaters, healers."


  • Agnes Persson

Uppdaterad: 26 aug 2019

Den här bloggen tar nu form under helt andra omständigheter än det först var tänkt. För tänkt på detta, det har jag sannerligen gjort. Länge. "Blogg, blogg, blogg, det känns så ytligt. Kommer folk tycka att jag är en ytlig person? Varför vill jag blogga? Är jag ytlig?" Min enda tidigare relation till bloggar är nämligen modebloggar. Ytligt? Ja! Inspirerande? Också ja!! Jag antar att det betyder att jag är ytlig. Problemet ligger dock snarare i att jag bryr mig för mycket om vad folk tycker och tänker.


Men, jag har andra kvaliteter än ytlighet. Framförallt är jag väldigt bra på att fundera. Tänka, filosofera, älta, grubbla etc etc. Det enda sättet för mig att uttrycka detta, liksom för så många andra, är genom konst och kreativitet. Så om jag tänker bort de där ytliga elementen, så är det just konsten och kreativiteten som kvarstår i fråga om min motivation till bloggandet. Ännu ett sätt att få utlopp för det som ligger gömt där inne. Inte i huvudet, utan mer i bröstet tror jag. Det är precis där alla tankar och känslor sätter sig på mig. Surret i skallen formar sig till en spiral som likt en tromb tar sig ner i bröstbenet.


Omständigheterna har ändrats. Förhoppningsvis kommer jag fortfarande få utlopp för någon slags skriftlig kreativitet, men min initiala önskan var att jag skulle befinna mig mitt i en eldig skapandeprocess under uppstarten av denna blogg. Hela våren har jag smidigt storslagna planer för augusti månad. Men så kom handledshelvetet i vägen. I nuläget kan jag spela gitarr i ungefär 20 minuter om dagen, och jag vet aldrig om jag kommer ha ont efteråt eller ej. Snopet, minst sagt. Sorgligt, framförallt. Istället för skapandelust har jag lidit av någon slags stressad rastlöshet större delen av sommaren.

Kreativt kaos, både utanpå och inuti.

Omständigheterna blev annorlunda. Jag försöker tänka att det istället bara blev en annan process. För när jag tänker på det, så är det just det som denna blogg kommer att handla om. Processer. Mer än så kan jag ju inte förutspå, för processer kommer bevisligen aldrig gå som en planerat.


Kreativa processer. Långa, korta, stora och små. Processen hur jag lyckas gå några bpm snabbare från en voicing till en annan. Processen att få ut min första skiva med kvartetten nästa år. Processen att andas, släppa tankar, möta människor, komponera, misslyckas, springa, dansa, skriva, skapa, lyssna, inspireras och allt där till.
© 2019 av Agnes Persson